Att lifta genom Sverige är inte så svårt som man kan tro då det i dag finns både sociala medier och en del internet baserade tjänster där man enkelt kan hitta människor som erbjuder plats i sina bilar till människor som vill åka med. Man får oftast betala lite för bensinen men annars så är det bara ett enklare sätt att lifta på. Man kan på det sättet lifta genom Sverige utan några som helst problem och man kan även med hjälp av detta planera sin resa så att man åker med någon från en stad till en annan och därifrån så vet man att någon annan kör en dit man ska.

På det sättet så slipper man osäkerheten som ofta annars följde med att lifta genom Sverige. Då man kunde fastna på orter där ingen skulle åt samma håll som en själv. Men med hjälp av internet så har man löst det på ett enkelt sätt och med den planering som man kan göra så är det både enkelt och billigt att lifta genom Sverige.

Men om man är osäker på vad som gäller för att lifta genom Sverige så får man inte lifta på motorvägar. Man får inte heller vara en fara för andra människor och man får absolut inte stå mitt på vägen för att försöka stanna bilar. Först och främst kommer ingen plocka upp dig om du beter dig så men framförallt finns risken att det kan orsaka krockar eller andra skador och i värsta fall kan du även bli överkörd. Så om du ska lifta genom Sverige utan att använda sociala medier eller hemsidor så står man vid vägkanten, gärna med en skylt som säger vart man ska så att billister vet vart du vill åka någonstans. På det sättet kan du lifta genom Sverige utan några problem.