Att lifta med lastbil kan vara ett sätt att lifta på ett säkert sätt men tyvärr är det inte alltid det enklaste då inte alla åkerier tillåter att lastbilschauffören tar upp en passagerare och om de inte tillåter detta så kommer personen troligen inte tillåta att du liftar. Men det finns en del åkerier som inte bryr sig så länge som lasten kommer fram till destinationen utan förseningar eller problem men något som du bör komma ihåg om du funderar på att lifta med lastbil är att det faktiskt finns en del lagar på hur lång tid de får köra.

Det kan betyda att chauffören stannar bilen längst vägen någonstans eller på en parkeringsplats för att kunna sova så det kan vara bra att fråga om och när han kommer behöva stanna och under hur lång tid det gäller. För om man vill lifta med lastbil så vill man gärna komma fram samma dag men det behöver det inte bli om chauffören kör för länge. Man kan då åka med en utländsk lastbil då de har andra regler gällande detta.

Men det enklaste sättet är att ringa runt bland åkerier och fråga om du kan få följa med en av lastbilarna. Antingen svarar dem ja eller så svarar dem nej men du förlorar inget på att fråga. Du kommer troligtvis inte få lifta med lastbil om du står vid vägkanten då de troligtvis ser det som en säkerhetsfara att plocka upp passagerare på det sätet. Så du kan som sagt ringa eller åka till åkeriet och antingen prata direkt med chauffören eller prata med chefen och se om det går att lösa så att du får lifta med lastbil. Men det är som sagt många åkerier som inte tillåter passagerare och då kan det vara enklare att hitta en vanlig personbil att lifta med.