Även om det inte är så vanligt så kan man faktiskt lifta runt hela Europa och man kan spara enorma summor pengar på att göra på det sättet. Men det skiljer sig från land till land om huruvida det är lagligt eller inte och vilka regler som gäller om det är lagligt. Rent generellt så får man inte lifta på motorvägen i något Europeiskt land och det kommer troligtvis inte att ändras. Det är nämligen förbjudet att stanna på en motorväg så även om du kanske inte begår något brott om du försöker lifta på en motorväg så kommer bilisten som stannar för att plocka upp dig definitivt att begå ett brott. Då kanske du borde undra varför den personen är villig att riskera höga böter för att plocka upp en främling längst vägkanten.

Det går även helt utmärkt att använda sig av både sociala medier och en del tjänster som finns på nätet för att hitta någon att lifta med. Man får ofta betala en del av bensinen men då kan man planera att lifta i Europa på ett sätt som man inte någonsin kunnat tidigare. Det gör att man utan några problem kan ta sig från Sverige hela vägen ner till mellanöstern med hjälp av sådana tjänster. För det finns alltid någon som ska åka åt samma håll som en själv och det kan underlätta otroligt om man redan från början känner till med hjälp av dessa tjänster och sociala medier vem den personen är.

För då slipper man oroa sig att det är en galning som plockar upp en och man har även möjligheten att planera sin resa på ett mycket bättre sätt. Om man vet att man hamnar i en stad så kan man redan i Sverige hitta någon som åker från den staden till en annan så att allt blir mer planerat.